Saturday, June 18, 2011

Sponge Cake Roll Recipe

Ingredients:
* ½ teaspoon baking powder or baking soda
* 50 g margarine, melted
* 1 tablespoon sweetened condensed milk
* 1 tbs rhum
* 1 teaspoon honey
* 7 egg yolks
* 2 eggs whites
* 50 grams sugar
* 40 g flour

Make the buttercream:
1. Whisk all ingredients until fluffy and creamy white
2. Enter a little essence of chocolate, mocha, or powdered green tea (matcha) if desired

Material buttercream:
* 100 g margarine
* 100 gr powdered sugar
* ½ egg yolk

How to make sponge cake:
1. Break eggs, separate egg yolks from egg whites
2. Beat eggs and sugar with handmixer to fully inflate
3. Enter milk, rhum, honey, keep stirring
4. Enter the sifted flour and baking soda mixed
5. Stir in flour and beaten egg mixture using a spatula or large spoon
6. Enter liquid margarine, stir a little
7. Pour into a shallow baking dish that has been spread with margarine and sprinkled with flour
8. Bake in a hot oven 220 C for 10 minutes. Cakes should not dry completelybecause it is easy to break when rolled
9. Remove from the oven and remove cake from pan using parchment paper pad
10. Jump smeared with peanut butter if you want to fill cakes, or wait until cool beforespread with buttercream to cream does not melt.
11. Roll up cake gently so as not to break.

No comments:

Post a Comment